CoronavirusHoe moeten werkgevers omgaan met het Coronavirus? Hoe voorkom je dat je werknemers besmet raken, welke preventieve maatregelen kunnen genomen worden om het risico van besmetting zoveel mogelijk te beperken. Wat te doen met zakenreizen, welke aanpassingen zijn mogelijk.


Wat nu als de scholen gaan sluiten, kan een werknemer dan thuisblijven om voor de kinderen te zorgen? Is thuiswerken niet mogelijk dan valt verzuim van korte duur, onder het calamiteitenverlof (verlof van hele korte duur vanwege onvoorziene of zeer bijzondere omstandigheden). Werknemers hebben dan de tijd om passende maatregelen tw treffen.


Heeft een werkgever door het virus minimaal twee weken minstens 20% minder werk dan is het mogelijk om werktijdverkorting aan te vragen bij het ministerie van Sociale Zaken. De werknemers blijven in dienst bij de werkgever maar ontvangen voor het aantal uren dat er geen werk voor hen is een uitkering van het UWV.


In hoeverre Nederland wordt geraakt door het virus hangt af van de duur en de mate van verspreiding van dit virus.


Heeft u vragen kijk op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-ondernemersRecente blogposts

Alles weergeven

Maatregelen economische gevolgen Coronavirus

Het kabinet heeft maatregelen getroffen om de economische gevolgen van het virus op te vangen: 1. Extra ondersteuning zelfstandig ondernemers Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in

Adresgegevens:

 

Dartford Consultancy BV

Torenallee 20

5617 BC Eindhoven

E: info@dartfordconsultancy.com

T: +31(0)85-8000505

Kamer van Koophandel: 12019692

BTW:  NL0088.91.618.B.02

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon