Aanvullend geboorteverlof voor partners

Voor partners die in loondienst werken is de duur geboorteverlof éénmaal het aantal werkuren per week. Werkt de partner 5 dagen 5 uur per dag, dan heeft hij recht op 25 uur geboorteverlof (5 x 5 werkuren). De partner kan deze verlofdagen naar eigen inzicht opnemen. Wel moet dit binnen 4 weken na de geboorte van het kind gebeuren.

De werkgever betaalt het loon over het geboorteverlof volledig door.


Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners aanvullend geboorteverlof opnemen.


Voor het aanvullend geboorteverlof kan ten hoogste 5 werkweken aanvullend geboorteverlof opgenomen worden. Wel moet de partner eerst het geboorteverlof (van éénmaal het aantal werkuren per week) opnemen.


De werknemer heeft recht op aanvullend geboorteverlof als het kind op of na 1 juli 2020 wordt geboren. Het extra geboorteverlof moet in hele weken opgenomen worden (werkt een werknemer per week 4 werkdagen, dan heeft hij recht op 5 weken lang 4 dagen aanvullend geboorteverlof).


Het UWV betaalt het aanvullend geboorteverlof; de uitkering bedraagt 70% van het dagloon. De partner moet binnen 6 maanden na de geboorte van het kind deze verlofweken opnemen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Maatregelen economische gevolgen Coronavirus

Het kabinet heeft maatregelen getroffen om de economische gevolgen van het virus op te vangen: 1. Extra ondersteuning zelfstandig ondernemers Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in

Coronavirus

Hoe moeten werkgevers omgaan met het Coronavirus? Hoe voorkom je dat je werknemers besmet raken, welke preventieve maatregelen kunnen genomen worden om het risico van besmetting zoveel mogelijk te bep

Adresgegevens:

 

Dartford Consultancy BV

Torenallee 20

5617 BC Eindhoven

E: info@dartfordconsultancy.com

T: +31(0)85-8000505

Kamer van Koophandel: 12019692

BTW:  NL0088.91.618.B.02

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon